Aποκλεισμός ενός έτους στον Κώστα Χριστοφιδέλη

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 15:50

Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς του παίκτη του Παναθηναϊκού (αριστερά στη φωτόγραφία) πως έπαιρνε φάρμακα για την αποθεραπεία του από τραυματισμούς τα οποία μάλιστα είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές.

A- A A+

Με αποκλεισμό ενός έτους από κάθε αθλητική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο Κώστας Χριστοφιδέλης για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς του παίκτη του Παναθηναϊκού πως έπαιρνε φάρμακα για την αποθεραπεία του από τραυματισμούς τα οποία μάλιστα είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο ο παίκτης πέφτει στα μαλακά καθώς τιμωρήθηκε με ένα χρόνο και όχι με δύο όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και πλέον έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης που αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί.

Το δείγμα του Χριστοφιδέλη λήφθηκε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία "χοριακή γοναδοτροπίνη" (hCG).

Σύμφωνα με την απόφαση του αθλητικού δικαστή της ΕΟΠΕ, στον άσο του Παναθηναϊκού επιβάλλεται:

1. Η πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού του για ένα έτος (1) από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000),

2. Ανακαλεί για ίσο χρονικό διάστημα το δελτίο του αθλητή και μεταβολών πετοσφαίρισης, αφού αυτός είναι επαγγελματίας αθλητής.

3. Τη στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί,

4. Την επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα της τέλεσης της παράβασης και

5. Την έκπτωσή του ή αποκλεισμό από τη συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών.

Μία αγωνιστική σε Παναθηναϊκό

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε το ΤΑΠ Παναθηναϊκός για τα υβριστικά συνθήματα και τη ρίψη αντικειμένων και κροτίδας στον πρώτο τελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό που έγινε στις 3/5 στη Γλυφάδα..

Ετσι το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί χωρίς θεατές τους ερυθρόλευκους στον πέμπτο τελικό των πλέι-οφ, αν φυσικά η σειρά φτάσει ως εκεί, αλλιώς η ποινή θα μεταφερθεί για την επόμενη περίοδο. Πάντως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις