Κ. Καραμανλής: Η ΝΔ δεν εφησυχάζει, παρά την νίκη στις εκλογές για την Τ.Α.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 15:17
A- A A+

Περιορισμένη κριτική δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής για λανθασμένες επιλογές του κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης είπε χαρακτηριστικά «κερδίσαμε κατά κράτος το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το ρίξαμε στο πολιτικό καναβάτσο. Το γιατί είναι συζήτηση για άλλη ώρα με νηφαλιότητα και όχι εν θερμώ».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα είναι ευχαριστημένο και ότι εφυσηχάζει. «Το σημαντικό στοιχείο από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι η μεταστροφή των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία η ΝΔ θα πρέπει να εκφράσει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές».

Σημείωσε ότι θα πρέπει ακόμη να διορθωθούν τα λάθη και οι αδυναμίες και να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα ερείσματα που έχει πλέον το κόμμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τόνισε ότι ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική για ανοίγματα σε ολόκληρη την κοινωνία. Εκεί, είπε ο κ. Καραμανλής πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας όχι μόνο για να έχουμε επιτυχία στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για να δημιουργήσουμε μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία. Συντεταγμένοι, είπε ο κ.Καραμανλής προχωρούμε σε διάταξη μάχης, ενώ παρατήρησε ότι στην προεκλογική περίοδο υπήρξαν συμπεριφορές στελεχών που δεν συνάδουν με τις αρχές του κόμματος.

Δεν θα μετατρέψουμε όμως, πρόσθεσε, τη ΝΔ σε χώρο ποινών και διώξεων. Πάντως ο κ. Καραμανλής, επιμένοντας στην στρατηγική της επιλογής του Γιάννη Τζαννετάκου τόνισε ότι η ΝΔ δεν είναι κλειστή ή απομονωμένη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή