Παράσταση-καταγγελία για τη βία

Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 08:05

A- A A+

Η εναλλακτική παράσταση «Μαρτυρώ» ανεβαίνει ως τις 29 Μαϊου στη σκηνή Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ. Ο τίτλος της παράστασης αντανακλά ως ένα βαθμό και το περιεχόμενό της: μαρτυρώ σημαίνει λέω, μουρμουρίζω, φωνάζω ψιθυρίζω αλλά και πάσχω, υποφέρω, πονάω.

Η παράσταση αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες βασανισθέντων, γεγονός που την κατατάσσει στον χώρο του θεάτρου-ντοκουμέντου. Μαρτυρίες από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης έως το σύγχρονο Ιράν, την ελληνική χούντα, το Γκουαντάναμο, το ¶μπου Γκράιμπ αλλά και αφηγήσεις απλώς καθημερινών ανθρώπων που έτυχε να είναι κάτι το διαφορετικό.

Υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι της βίας; Ποιο το υλικό της αντοχής και πώς συνεχίζεται η ζωή μετά; Ίσως κάποιες απαντήσεις να δοθούν επί σκηνής… Το έργο παρουσιάζεται από την ομάδα «Stimulus». Τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Παλίλης. Παίζουν οι Βάσω Καμαράτου, Βιργινία Κλαστάδα, Μιχάλης Παλίλης. Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Μπινάκη, φωτογραφίες; Χρήστος-Σταύρος Βλαχάκης, κοστούμια: Σοφία Σγούρα, φωτισμοί: Πάνος Κουκουρουβλής.

Πληροφορίες: Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ. 210-5138067.

Προτεινόμενα για εσάς