Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ παραμένει «δεσμευμένος» στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις

Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 11:48
A- A A+

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ δήλωσε ότι το απομονωμένο κράτος παραμένει "δεσμευμένο" στην διαδικασία καταστροφής του πυρηνικού του οπλοστασίου μέσω διαλόγου, μετέδωσαν επίσημα ΜΜΕ στην Πιονγκγιάνγκ σήμερα Σάββατο.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα, ο Κιμ "εξέφρασε την προθυμία της ΛΔΚ να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών για τον αφοπλισμό, μαζί με τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση", μετέδωσε το κρατικό Βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα "δεν έχει αλλάξει τη βασική της στάση και διατηρεί το στόχο της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής χερσονήσου. . . της επιδίωξης μιας ειρηνικής λύσης διαμέσου διαλόγου".

Στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του πενθήμερου ταξιδιού του μυστικοπαθούς Κιμ στο Πεκίνο, που ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή, κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να ξαναρχίσουν οι αποτελματωμένες συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή