Xωρίς ΚΚΕ και ΣΥΝ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 18:10
A- A A+

Τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την «πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας», χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του εξηγεί ότι μετά και την τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, η παρουσία του στη σύσκεψη «θα σηματοδοτούσε την αποδοχή και τη νομιμοποίηση της πρωτοφανούς αυτής θεσμικής εκτροπής αλλά και πολιτικών επιλογών που στερούνται στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και υποθηκεύουν για τις επόμενες δεκαετίες τη κοινωνική συνοχή».

Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί την απόφασή του να μην προσέλθει τελικά στη σύσκεψη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΚΚΕ είχε αποδεχτεί αρχικά να συμμετάσχει «μέχρι τη στιγμή που συντελέστηκε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση και τον προεδρεύοντα στη Βουλή: Παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό της Βουλής ψήφισαν τροπολογία με την οποία ο υπουργός οικονομικών θα μπορεί να υπογράφει νέες συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ χωρίς καν την ψήφισή τους από την Βουλή».

«Είναι προφανές ότι η αριστερά ψάχνει τη δική της ευκαιρία μέσα από την κρίση την οποία προσπαθεί να μετατρέψει σε χάος. Η αστική δημοκρατία πρέπει να αντιπαρατάξει τη λογική, την ευθύνη και τις δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης για την άρνηση των δύο κομμάτων να προσέλθουν.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης απηύθυνε έκκληση για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.

«Η αριστερά έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει και όλοι εμείς οι άλλοι να πάρουμε τις δικές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή