Ευρωλίγκα: Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 86-68

Κυριακή, 09 Μαΐου 2010 23:52
UPD:10/05/2010 19:33

A- A A+

Μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον μεγάλο τελικό του Final-4 του Παρισιού με 86-68.

Οι ερυθρόλευκοι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο κλίμα του αγώνα, την ώρα που οι Καταλανοί παίζοντας ασφυκτική άμυνα με βοήθειες και πηγαίνοντας σε γρήγορες επιθέσεις, κατάφεραν και έχτισαν σοβαρή διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση.

Τα άσχημα σημάδια για τον Ολυμπιακό έκαναν την εμφάνισή τους από το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με διαφορά εννιά πόντων στο 28-19.

Από τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισε μόνο ο MVP της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε από τ βράδυ του Σαββάτου αντικαταστάθηκε γρήγορα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο τον χρειαζόταν η ομάδα του στη συνέχεια.

Οι «μπλαουγκράνα», από την άλλη, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ στο πέντε εναντίον πέντε μπόρεσαν και πήραν πόντους και από τον Ρούμπιο και από τον Ναβάρο και μετά το 5' κατάφεραν και άνοιξαν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό ούτε στη δεύτερη περίοδο, καθώς ο παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλά (εύστοχα) σουτ πίσω από τα 6 και 25.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, έπαιξε με σύστημα δυο πύργων, κρατώντας εντός παρκέ τόσο τον Γιάννη Μπουρούση, όσο και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Επόμενο ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να προσπαθήσουν να φέρουν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, αλλά ούτε αυτή τακτική λειτούργησε τέλεια.

Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε αρχικά, πως θα κατάφερναν να βρουν τις απαντήσεις στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, αφού με την είσοδο των Πεν και Μπέβερλι το παιχνίδι τους έγινε πιο σκληρό και οι άμυνες βγήκαν καλύτερα πάνω στους Ναβάρο και Ρούμπιο. Μάλιστα, το σκορ έπεσε και στο +5 μετά από δυο διαδοχικά καλάθια από κοντά των Μπουρούσι και Τσίλντρες.

Κάπου εκεί, όμως, οι Καταλανοί ξύπνησαν και ένα έμμεσο τρίποντο του Εντόνγκ τους επέτρεψε να ξεφύγουν ξανά, φτάνοντας μέχρι το +14.

Έτσι, ο Ολυμπιακός, αν ήθελε να κάνει την αντεπίθεση του, θα έπρεπε να βιαστεί πλέον, αλλά εν τέλει και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν κακός. Οι της Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στο να διατηρήσουν και να αυξήσουν κι' άλλο τη διαφορά τους, ενώ από την πλευρά της ομάδας του Πειραιά μόνο ο Κλέιζα έκανε μια τελευταία μάταια προσπάθεια για να φέρει τα πάνω κάτω.

Τελικό σκορ το 86-68.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 47-36, 64-50, 86-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 6 (2), Τρίας, Ρούμπιο 9 (1), Λάκοβιτς, Ναβάρο 21 (4), Βάσκεθ 6 (4 μπλοκ), Ν΄Ντογκ 7, Μόρις 8 (1), Σάδα 7 (1), Λόρμπεκ 5, Μάικλ 14 (1), Γκριμάου

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12, Πεν, Τσίλντρες 15 (3), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Κλέιζα 13 (1), Μαυροκεφαλίδης, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10 (2), Σχορτσανίτης 6

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις