Γιαννάκης: «Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε την πίεση»

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 01:06
EPA/IAN LANGSDON

A- A A+

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα κι έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα ευρωπαϊκά τρόπαιά του. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρέωσε την ήττα στην βιασύνη για την επιτυχία, που οδήγησε σε εύκολα λάθη κι έδωσε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο.

«Έγινε ένα πολύ καλό ματς. Θεωρώ ότι υπήρχε μια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο επειδή κάναμε κάποια εύκολα λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να βρει ρυθμό και να φτάσει σε εύκολα lay up. Προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, αλλά τα ποσοστά μας δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο με πιο φρέσκια παιδιά κατορθώσαμε να ελέγξουμε τη διαφορά, αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να έχουμε υπομονή, ώστε να εξαργυρώσουμε κάποιες μπάλες. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από ό,τι ήταν η εικόνα του αγώνα.

Οι παίκτες μου παλέψανε, προσπάθησαν. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια για να τα καταφέρουμε. Παίζαμε με μια ομάδα που προσπαθεί έξι χρόνια να κατακτήσει το τρόπαιο και τα κατάφερε φέτος. Εμείς προσπαθήσουμε τα τελευταία δύο χρόνια να φτάσουμε στον τελικό, τα καταφέραμε και στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε για να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Θα θέλαμε καθαρότερο μυαλό, όπως είχαμε στο μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Κάποιες στιγμές κάναμε κάποια σουτ χωρίς ισορροπία, κάτι που έδωσε εύκολο transition στη Μπαρτσελόνα. Δε θέλαμε να εκβιάσουμε τα τελειώματά μας. Αλλά συνέβη επειδή οι παίκτες θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω» είπε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», που υπογράμμισε πως κρατάει «ότι η ομάδα βελτίωσε κομμάτια του παιχνιδιού της. Έπαιξε με μια ομάδα που χτίζεται έξι χρόνια. Παρόλα αυτά, ήρθαμε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο κι από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. Βελτιώσαμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε σε συνδυασμό με τον τρόπο που τρέχουμε. Το δείχνουν οι αριθμοί. Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε την πίεση του αποτελέσματος. Εκεί είναι που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα ακόμη».

Αναφερόμενος στον εκνευρισμό του Λίνας Κλέιζα προς το τέλος, σημείωσε πως «ήταν υπερβολική η τεχνική ποινή. Μάλλον ήταν νευρικός ο διαιτητής».

Όσο για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μίλος Τεόντοσιτς τα τελευταία 24ωρα με την γαστρεντερίτιδα, υποστήριξε ότι «εν ήταν σε φουλ ενέργεια, όπως θα θέλαμε να είναι. Κάποια σφυρίγματα ήταν λίγο νευρικά. Πρέπει να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι. Δεν μπορείς να φας σε μια επίθεση 7 πόντους».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις