Ο δύσκολος δρόμος της Μπαρτσελόνα προς την κορυφή

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 09:30
EPA/IAN LANGSDON

A- A A+

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε 20 από τις 22 φετινές αναμετρήσεις της. Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως ο δρόμος μέχρι την κορυφή ήταν πιο σκληρός από ό,τι δείχνουν οι αριθμοί.

«Ειλικρινά είμαστε τόσο χαρούμενοι που κερδίσαμε. Ήταν σκληρός ο δρόμος. Κερδίσαμε τους 20 από τους 22 αγώνες. Παίξαμε πολύ καλά σε άμυνα, επίθεση, είχαμε καλές πάσες, πάντα είχαμε ελεύθερο παίκτη. Είναι δύσκολο να παίζεις σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης» είπε στα ισπανικά (σ.σ. θα δεχόταν κι ερωτήσεις στα καταλανικά, αλλά δεν έγινε καμία) ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, πριν αναλύσει τα σημεία-«κλειδιά» της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Κάναμε τρία πράγματα. Πρώτον, άμυνα πάνω στο πικ εντ ρολ με τον Παπαλουκά. Δεύτερον, άμυνα στο λόου ποστ πάνω στον Σχορτσιανίτη με βοήθεια στο σουτ του. Τρίτον, το αμυντικό ριμπάουντ».

Όσο για την παρουσία του ως φίλαθλος στον χαμένο τελικό του 1997, πρόσθεσε «το 1997 στη Ρώμη ήταν απλός οπαδός της Μπαρτσελόνα: «Ναι, ήμουν φίλαθλος της Μπαρτσελόνα τότε και είχα δει τον αγώνα από κοντά. Τότε δεν περίμενα και δεν ονειρευόμουν ποτέ να ζήσω μια βραδιά σαν κι αυτή. Ξέρω πως είναι ο τρελός κόσμος της προπονητικής και στο μέλλον θα έχουμε μεγάλα ματς που θα χάσουμε. Ποτέ δε πρέπει να αμφιβάλεις με τον εαυτό σου, αλλά να συνεχίζεις την πορεία σου. Αυτή η ομάδα τόλμησε, επέλεξε το σωστό μονοπάτι και είχε πάντα θετική αντιμετώπιση της κατάστασης».

Ναβάρο: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»

Από την πλευρά του, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο τόνισε πως το μυστικό της επιτυχίας ήταν πως όλοι ήρθαν να παίξουν «όλοι για έναν και ένας για όλους», ενώ, για τον ίδιο είπε πως «το βραβείο του MVP ήταν το κερασάκι στην τούρτα».

Μιλώντας για την πρώτη συμμετοχή του Ρίκι Ρούμπιο σε Final Four, ο «Λα Μπόμπα» δήλωσε: «Ήταν το πρώτο του Final Fοur κι έπαιξε πολύ καλά. Έχει δίψα κι όποιος διψάει μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις