«Αυτοεκτόπιση της Αριστεράς στο περιθώριο της πολιτικής ζωής»

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 13:52

«Έχουμε την άποψη ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρει μέρος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών», προσθέτωντας ότι «η μη παρουσία της Αριστεράς την οδηγεί σε μια αυτοεκτόπιση στο περιθώριο της πολιτικής ζωής», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

A- A A+

«Έχουμε την άποψη ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρει μέρος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η παρουσία του εκεί θα μπορούσε να αναδείξει όλα τα ζητήματα τα οποία προκαλούν συζητήσεις και αντιδράσεις, χωρίς αυτό να σήμαινε συμμετοχή στο όποιο τόξο μιας συναίνεσης χωρίς περιεχόμενο και αναγνώριση».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ρ/σ «Θέμα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε, «η μη παρουσία της Αριστεράς την οδηγεί σε μια αυτοεκτόπιση στο περιθώριο της πολιτικής ζωής».

Επισήμανε ακόμη ότι και οι πολιτικοί θεσμοί θα πρέπει να αλλάξουν και να εκδημοκρατιστούν. «Έχουμε παρούσα τη βία που προσβάλλει το δημοκρατικό κίνημα των πολιτών και το μειώνει. Η απερίφραστη καταδίκη της βίας σημαίνει ότι θα έπρεπε να εκδηλωθεί και μέσα και έξω από τη σύσκεψη. Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά. Υπάρχουν συνιστώσες που ακολουθούν άλλους δρόμους και υπάρχουν και προβλήματα στο ΣΥΝ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή