«Σε καλό κλίμα» η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Γ. Καρατζαφέρης: «Βγήκε οικουμενική συνεννόηση»
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 14:06
UPD:14:27

A- A A+

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτος εξήλθε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε λίγη ώρα θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.

Στη συνέχεια εξήλθε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. «Αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν, η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία για τη χώρα... Βγήκε οικουμενική συνεννόηση».

«Αντίπαλός μας είναι οι αγορές», ήταν η πρώτη φράση του Πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προσήλθε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

Yπενθυμίζεται ότι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, γνωστοποίησε ότι δεν θα πάρει μέρος στην σύσκεψη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες».

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρει, με αφορμή την αντιπαράθεση στη βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ότι «προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών».

«Έχουμε την άποψη ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρει μέρος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η παρουσία του εκεί θα μπορούσε να αναδείξει όλα τα ζητήματα τα οποία προκαλούν συζητήσεις και αντιδράσεις, χωρίς αυτό να σήμαινε συμμετοχή στο όποιο τόξο μιας συναίνεσης χωρίς περιεχόμενο και αναγνώριση», δήλωσε στο ρ/σ «Θέμα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1813888 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή