ΚΚΕ: Πανηγύρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 15:20
UPD:16:52
A- A A+

«Πανηγύρι» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από την οποία απείχε η Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ανακοινωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει πως «αμέσως μετά το πανηγύρι που έστησαν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατακρεουργείται και ό,τι έχει απομείνει από το Ασφαλιστικό».

Παράλληλα, το Πολιτικό Γραφείο (ΠΓ) της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΚΚΕ σε κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σημειώνει ότι υπάρχει διέξοδος, εφόσον η εργατική τάξη «οργανώσει το δικό της μέτωπο, γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και διεκδικήσει την εξουσία».

Όπως εξηγεί, την πρότασή του το ΚΚΕ για μια άλλη πορεία της ελληνικής κοινωνίας θα την αναπτύξει στο λαό στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Μαΐου στο Πεδίο του Αρεως.

Στους βασικούς άξονες της πρότασής του το ΚΚΕ περιλαμβάνει την υπαγωγή της οικονομίας σε πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των τομέων στρατηγικής σημασίας με δημιουργία παραγωγικού συνεταιρισμού για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες και επισημαίνει ότι προϋπόθεση είναι να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία.

«Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής και η ζωή του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της», τονίζει το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προειδοποιεί δε για ένα «μαύρο μέλλον διάρκειας για τον εργαζόμενο λαό», αν δεν υψώσει ένα λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης «στα βάρβαρα μέτρα που ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ και την επί της ουσίας συγκατάθεση της ΝΔ, καθώς και στις νέες αποφάσεις κατά των λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πήρε η Σύνοδος Κορυφής των 16 μελών της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενο στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, εκτιμά ότι αποτελούν «ελπιδοφόρο μήνυμα», καθώς, δείχνουν ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν» και υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και να ενταθούν «σε πείσμα και εναντίον της ιδεολογικής τρομοκρατίας, της προβοκάτσιας και των εκβιασμών».

Μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει «να αποσύρουν την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να απομονώσουν τους φορείς του αντικομμουνισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού, πρώτα από όλα του ΛΑΟΣ και να μην παρασυρθούν από τα "αριστερά" προσωπεία του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο χαρακτηρίζει «αφερέγγυο και φορέα σύγχυσης και υπονόμευσης της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή