Αλ. Τσίπρας: Σύσκεψη-παρωδία

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 16:10
UPD:17:06
AΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

Η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίχως τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς δεν μπορεί επουδενί να υποκαταστήσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως «θα ήταν κορυφαίο διχαστικό πολιτικό λάθος αν κάποιοι επιχειρήσουν αυτή τη λαθροχειρία».

Α. Τσίπρας: Kορυφαίο διχαστικό πολιτικό λάθος

Α. Τσίπρας: Kορυφαίο διχαστικό πολιτικό λάθος

Μάλιστα μίλησε για «σύσκεψη παρωδία», σημείωνοντας ότι ήταν μια συνάντηση της εγχώριας τρόϊκας, που είναι έτοιμη να θυσιάσει και την κοινωνική συνοχή, αλλά και κατακτήσεις δεκαετιών.

Σχολιάζοντας σχετική δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ζήτησε επίσης να μη γίνονται αναφορές σε οικουμενική συνεννόηση τη στιγμή, που, όπως ανέφερε, η κοινωνία αντιδρά και δεν συναινεί σε αυτή την πολιτική.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότηκα με τη συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα, που στέλνει το μήνυμα για μια νέα πορεία.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και πολύ καιρό δεν ακούει τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το πολιτικό σύστημα αλλά και για την διαφάνεια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα να απεμπλακεί το συντομότερο από τον μηχανισμό της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ακριβώς αντίθετο, που να αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των πολλών.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για μη συμμετοχή στην συνάντηση των τριών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η έκβαση της συνάντησης των τριών αρχηγών καταδεικνύει την πλήρη ορθότητα των λόγων που επικαλεστήκαμε για να αρνηθούμε την συμμετοχή και οι ποιο εύλογες ενστάσεις που διατυπώθηκαν διαψεύστηκαν από την ίδια την ζωή.

Για τη σχέση του με το ΚΚΕ, επισήμανε ότι προέχει ο συντονισμός των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι η σταθερή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση παραμένει, αλλά, όπως ανέφερ, δεν θέλει να εκθέσει το ΚΚΕ, αλλά ούτε και να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή