O ΠΑΟ στην κορυφή του 3ου γκρουπ δυναμικότητας στο Champions League

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 16:39
UPD:25/05/2010 15:58
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι στην κορυφή του γ΄ γκρουπ δυναμικότητας. Εχει ελπίδες ακόμα και για να μπει στο β' γκρουπ.

Οι πράσινοι ήδη κοιτούν την επόμενη σεζόν καθώς οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις έχουν τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό. Το τριφύλλι θέλει τη νέα χρονιά να κρατήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα αλλά να κάνει και το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Ως γνωστόν, ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τις παλαιότερες επιτυχίες στην Ευρώπη να του έχουν δώσει τόσους βαθμούς ώστε να βρίσκεται στο γ΄ γκρουπ δυναμικότητας. Οι ελπίδες για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια είναι πολλές για να βρεθεί και παραπάνω, δηλαδή στο β΄ γκρουπ. Στις 26 Αυγούστου οι πράσινοι ευελπιστούν να έχουν από πάνω τους μόλις 16 ομάδες (το α΄ γκρουπ) κάνοντας ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς θα επιτύχουν κάτι τέτοιο για δεύτερη φορά, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα.

Μάτια σε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Σαμπιονά

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τελειώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (Ισπανία και Γαλλία) και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 17η θέση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μπορεί, όμως, η θέση του να αλλάξει αν για παράδειγμα η Μαγιόρκα ξεπεράσει τη Σεβίλλη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και η Λιόν παραμένει στην 4η θέση που είναι τώρα.

Αν δεν συμβεί αυτό, υπάρχει και τα προκριματικά ώστε οι πράσινοι να μπουν στο β΄ γκρουπ. Το τριφύλλι θα ποντάρει σε αποκλεισμό ομάδων που έχουν καλύτερη βαθμολογία από αυτό και είναι οι: Βέρντερ, Ζενίτ, Σεβίλλη και Λιόν. Δύσκολο αλλά όχι και απίθανο. Στον Παναθηναϊκό δεν τους απασχολούν και δεν τους επηρεάζουν αλλά πρωταθλήματα (Τουρκία, Ρουμανία, Αυστρία) που είναι σε εξέλιξη.

Α΄ ΓΚΡΟΥΠ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

ΤΣΕΛΣΙ

ΑΡΣΕΝΑΛ

Σεβίλλη*

ΜΠΑΓΕΡΝ

ΜΙΛΑΝ

ΙΝΤΕΡ

Β' ΓΚΡΟΥΠ

Βέρντερ*

ΡΕΑΛ

ΡΟΜΑ

ΣΑΧΤΑΡ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΜΑΡΣΕΪΓ

Ζενίτ*

Γ' ΓΚΡΟΥΠ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τότεναμ*

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

Αγιαξ*

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

ΣΑΛΚΕ

ΛΙΛ

Αντερλεχτ**

Δ΄ ΓΚΡΟΥΠ

Κοπεγχάγη**

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ

Σπάρτα Πράγας**

ΤΒΕΝΤΕ

Ρόζενμποργκ**

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Σάλτσμπουργκ**

ΚΛΟΥΖ

* Με κεφαλαία είναι οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους ομίλους ή στα προκριματικά.

* Με αστερίσκο (*) είναι οι ομάδες που θα παίξουν προκριματικά στο δρόμο των μη πρωταθλητών.

* Με δύο αστερίσκους (**) είναι οι ομάδες που θα παίξουν προκριματικά στο δρόμο των πρωταθλητών.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις