Α. Σαμαράς: Χρειάζεται ελάχιστη συνεννοηση απέναντι στην κρίση

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 16:56
UPD:17:09
A- A A+

Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και απαρίθμησε τις προτάσεις που έκανε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν τομές στο σύστημα διακυβέρνησης αλλά και στην οικονομία και τόνισε ότι χρειάζεται να «αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη». Πρότεινε ακόμα την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200,τη γενίκευση του «πόθεν έσχες» στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο κομματικού στελέχους και επικεφαλής δημόσιου οργανισμού και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Α. Σαμαράς: Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση

Α. Σαμαράς: Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης «που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς πρότεινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του σχεδίου «Καλλικράτη», προτάσεις τις οποίες, όπως είπε δεν έκανε δεκτές ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι πρότεινε τη λήψη άμεσων μέτρων για «την άρση της μεγάλης αδικίας που περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο», δηλαδή την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, τον ανέργων και των χαμηλόμισθων.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα προτεινόμενα μέτρα που, όπως είπε, θα βγάλουν την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και έκρινε απαραίτητα τα γνωστά μέτρα – ανάσες, μια σταυροφορία για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και την άμεση ρύθμιση του επενδυτικού περιβάλλοντος, «που δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ψήφιση ενός νέου Αναπτυξιακού νόμου».

«Χρειάζεται ελάχιστη συνεννοηση απέναντι στην κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά στη πρωτοφανή κρίση μπορούν να γίνουν βήματα».

Καταλήγωντας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πάντως πως στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη η συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τους αρχηγούς τους, έστω και διμερώς.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή