Μετά το Final-4 η προσοχή στο πρωτάθλημα για Ολυμπιακό

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 19:14
A- A A+

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε το απόγευμα από το Παρίσι και το σύνθημα για τη συνέχεια είναι ένα: Και τώρα το πρωτάθλημα. Ό,τι ακριβώς περιμένουν κι οι φίλοι της ομάδος.

Η ήττα από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final Four του Παρισιού στέρησε από τους «ερυθρολεύκους» τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα απο 13 χρόνια. Τα πράγματα χθες βράδυ στο Palais de Bercy δεν πήγαν όπως εύχονταν όλοι στην ομάδα, με το όνειρο να τελειώνει άδοξα. Στεναχώρια για την απώλεια του τροπαίου της Ευρωλίγκα σίγουρα υπάρχει, αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι καιρός για δάκρυα. Tην Κυριακή επαναρχίζουν τα playoffs της Α1 (ΣΕΦ, 6μ.μ./ΣΚΑΪ) κι αν οι Πειραιώτες θέλουν να μην μείνουν γι' ακόμη μία χρονιά μακριά από την κορυφή, πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν. Κάτι που επιζητά κι ο κόσμος του Ολυμπιακού και το οποίο εξέφρασαν οι περίπου 10 φίλοι του, που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την απογευματινή άφιξη της αποστολής.

Παπαλουκάς: «Τα playoffs ο βασικός φετινός στόχος»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μιλώντας για τη συνέχεια της ομάδος, τόνισε πως «η ζωή συνεχίζεται, έχουμε μπροστά μας μόνο μιάμιση μέρα για συγκέντρωση και επικεντρωνόμαστε στα playoffs, που είναι ο βασικός φετινός στόχος. Νιώθουμε στενοχωρημένοι και είναι φυσιολογικό παρότι έχει περάσει μια μέρα. Αν δεν νιώθαμε έτσι που χάσαμε την Ευρωλίγκα, δεν θα σκεφτόμασταν σωστά».

Μπουρούσης: «Κοιτάμε τον τελευταίο στόχο μας»

Ο Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια. Είμαστε χαρούμενοι που πήγαμε φέτος στον τελικό και φτάσαμε ένα βήμα πιο μακριά, αλλά, σίγουρα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση στον τελικό. Πλέον κοιτάμε το ελληνικό πρωτάθλημα, συγκεντρωνόμαστε για να κάνουμε ό,τι γίνεται καλύτερο, έχουμε τον τελευταίο στόχο μπροστά μας. Έχουμε γυρίσει ματς κόντρα σε κάποιες ομάδες, αλλά με την χτεσινή Μπαρτσελόνα δεν γινόταν αυτό, χάσαμε δίκαια και πλέον συνεχίζουμε».

Βασιλόπουλος: «Θα φανεί πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε»

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, με τη σειρά του, δήλωσε πως ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο Ολυμπιακός που γνωρίζει από μέσα είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και είναι θέμα χρόνου να το δείξει και στην πράξη.

«Γενικά ο Ολυμπιακός ως ομάδα πορεία να διεκδικήσει πολλά και μπορούσε να πάρει το ευρωπαϊκό, Ο χτεσινός, όμως, Ολυμπιακός δεν μπορούσε έτσι όπως εμφανίστηκε και έπαιξε. Και δύο μέρες να παίζαμε, δεν πιστεύω ότι θα κερδίζαμε.

Χάσαμε έναν τίτλο το ευρωπαϊκό, αλλά τώρα μπορούμε να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουμε, ιδίως το ξεκίνημά μας στους αγώνες. Το πληρώσαμε με μια καλή ομάδα όπως η Μπάρτσα και το ίδιο θα γίνει και κόντρα στον Παναθηναϊκό, που είναι επίσης πολύ καλή ομάδα» είπε ο 26χρονος φόργουορντ» και συνέχισε:

«Οι μεγάλες ομάδες εδώ φαίνονται, όταν έχεις χάσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο, έναν τελικό και θα φανεί πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε και πόσο ομάδα γενικά είμαστε, ώστε να μπορέσουμε να συσπειρωθούμε για να διεκδικήσουμε τον βασικό μας στόχο».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις