Γ. Καρατζαφέρης: Αμείλικτος πόλεμος σε βάρος της Ευρώπης

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 18:59
A- A A+

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από έναν αμείλικτο πόλεμο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ασκώντας κριτική στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για τη στάση τους.

Όπως ανέφερε, «σήμερα στοιχηματίζονται στην πιθανή πτώση της Ελλάδος αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης τεράστια ποσά, από τον κ. Πόλσον και τον κ. Σόρος. Πιστεύουν πως η πτώχευση της Ελλάδας θα παρασύρει και το ευρώ».

Χαρακτηρίζοντας σκληρό τον πόλεμο, που όπως ανέφερε, είναι σε εξέλιξη, πρόσθεσε: «Όταν ένας εξ αυτών παίζει επάνω στην χρεοκοπία της χώρας μας μεγαλύτερα ποσά από το δημόσιό μας χρέος καταλαβαίνετε ότι δεν έχει μόνο τη δύναμη να επηρεάζει τους τραπεζίτες αλλά και γραφίδες και Μέσα τα οποία προστρέχουν να ενισχύσουν τον σκοπό του».

Στο σημείο αυτό επέκρινε τις ευρωπαϊκές αρχές, υποστηρίζοντας πως έπρεπε εξαρχής, από τότε που έγινε το Μάαστριχτ, να έχει επινοηθεί και ο μηχανισμός άμυνας.

Χαρακτήρισε επίσης ανεπαρκή την αντίδραση των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών: «Οι κεντρικές τράπεζες υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας έχουν αποφασίσει να μην πολεμήσουν με συντεταγμένες δυνάμεις τον εχθρό αλλά με έναν ανταρτοπόλεμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή