Europa League: Ώρα τελικού για Ατλέτικο και Φούλαμ

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 10:40

Ατλέτικο Μαδρίτης και Φούλαμ έρχονται αντιμέτωπες απόψε το βράδυ στο Αμβούργο (21:45, ANT1) στον πρώτο τελικό Europa League, επιγόνου από φέτος του παλιού Κυπέλλου UEFA.

A- A A+

Ατλέτικο Μαδρίτης και Φούλαμ έρχονται αντιμέτωπες απόψε το βράδυ στο Αμβούργο (21:45, ANT1) στον πρώτο τελικό Europa League, επιγόνου από φέτος του παλιού Κυπέλλου UEFA.

Η νέα διοργάνωση, που στόχο είχε να απλώσει λίγη από την χρυσόσκονη του Champions League και στον δεύτερο την τάξει θεσμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τα κατάφερε μια χαρά στην πρώτη σεζόν της, αφού και το ενδιαφέρον διατήρησε περισσότερο ζωντανό, αλλά και χρηματικός όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

Επιπλέον, το πείραμα με τους δυο πρόσθετους βοηθούς διαιτητών πίσω από τις γραμμές των κόρνερ στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και ήδη στην UEFA σκέφτονται πολύ σοβαρά να το υιοθετήσουν για το σύνολο των διοργανώσεών τους.

Πίσω στους δυο φιναλίστ τώρα, Ατλέτικο και Φούλαμ είναι και οι δυο ουσιαστικά πρωτάρες σε αγώνα τέτοιου επιπέδου. Οι μεν Μαδριλένοι έχουν στην τροπαιοθήκη τους ένα παλιό Κύπελλο Κυπελλούχων από το 1962, όμως από τότε έχουν ξεχάσει για τα καλά τι θα πει επιτυχία μακριά από την Ισπανία, ενώ για τον αγγλικό σύλλογο η φετινή ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Ενδιαφέρον στοιχείο και το γεγονός πως η Ατλέτικο στον δρόμο της για τον τελικό κατάφερε και κέρδισε μόνο δυο αγώνες. Έναν με την Γαλατασαράι στον γύρο των 32 και τον πρώτο ημιτελικό με την Λίβερπουλ. Σε όλες τις άλλες διασταυρώσεις πέρασε χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Στο αγωνιστικό μέρος, από πλευράς Ατλέτικο μοναδική πραγματική απουσία είναι αυτή του νεαρού τερματοφύλακα Σέρχιο Ασένχο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών κόντρα στη Χιχόν το Σάββατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για έξι μήνες. Όλοι οι υπόλοιποι ροχιμπλάνκος βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Κίκε Φλόρες.

Στο στρατόπεδο της Φούλαμ, ο Ρόι Χόγκσον ανησυχεί κυρίως για την κατάσταση που θα βρίσκεται ο μεγάλος σταρ της ομάδας Μπόμπι Ζαμόρα, που έχει να αγωνιστεί από τον ημιτελικό με το Αμβούργο. Επίσης, ο Ντάμιεν Νταφ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μυϊκούς πόνους και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρχει εξαιρετική ανάγκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις