Επιστολή Ψωμιάδη με ενστάσεις για τον «Καλλικράτη»

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 16:04

Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας θέτει, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

«Πώς θα διοικηθεί η περιφέρεια, όταν για κάθε νομό προβλέπεται ένας τοπικός αντιπεριφερειάρχης και έτερον ουδέν, την ώρα που σήμερα ο αντίστοιχος νομάρχης έχει 5-6 αντινομάρχες και πλειάδα εντεταλμένων συμβούλων που προΐστανται των υπηρεσιών κι όμως παρά ταύτα οι υπηρεσίες συχνά υπολειτουργούν;», σημειώνει ο νομάρχης.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προβλεφθεί ικανός αριθμός εντεταλμένων συμβούλων για κάθε νομό, οι οποίοι βεβαίως θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη με ετήσια θητεία για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών», προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης επαναλαμβάνει την πρότασή του για απόσυρση του νομοσχεδίου και εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε τέσσερα χρόνια, ώστε, στο μεταξύ, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή