«Η Κομισιόν δεν ανησυχεί για τον Ντέιβιντ Κάμερον»

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 16:29
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

A- A A+

Τους φόβους για δυσκολίες στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και του νέου ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιχείρησε να καθησυχάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστηρίζοντας ότι είναι σίγουρος πως θα έχουν καλή συνεργασία.

«Έχω συναντηθεί αρκετές φορές με τον Ντέιβιντ Κάμερον, μάλιστα περισσότερες φορές απ’ό,τι είχα συναντήσει άλλους πρωθυπουργούς πριν αναλάβουν το αξίωμα, και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή σχέση. Οπότε δεν ανησυχώ», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πολλές από τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας – η οικονομική ανάκαμψη, η αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχειας, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ενεργειακή ασφάλεια – είναι κοινές για όλη την ΕΕ και απαιτούν κοινή απάντηση», ανέφερε ο Μπαρόζο.

Ο Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί το δικαίωμα της Βρετανίας να εξαιρεθεί από κάποιους τομείς της εργασιακής και κοινωνικής νομοθεσίας και πλήρη εξαίρεση από τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Επίσης έχει δηλώσει ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την έγκριση οποιασδήποτε ευρωπαϊκής συνθήκης ενισχύσει τις εξουσίες των Βρυξελλών.

Πέρυσι, ο Κάμερον είχε εξοργίσει Ευρωπαίους ηγέτες όπως η ¶νγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί όταν απέσυρε το κόμμα του από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή