Ισπανία: Αντισοσιαλιστική στροφή του Θαπατέρο καταγγέλλουν τα συνδικάτα

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 19:02
A- A A+

Για τεράστια αντισοσιαλιστική στροφή του ηγέτη της κυβέρνησης, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας, έκαναν λόγο οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών συνδικάτων των CCOO και UGT, χωρίς να αποκλείουν μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Τα μέτρα αυτά που προβλέπουν μεταξύ άλλων μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5% ξεκινώντας από τον Ιούνιο και το πάγωμά τους μέχρι και το 2011, δείχνουν μια σημαντική στροφή της κυβέρνησης, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CCOO, Ιγνάθιο Φερνάντες Τόχο.

«Δείχνουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο πεδίο των σχέσεων με τις οργανώσεις και τα συνδικάτα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του προσκείμενου στο Σοσιαλιστικό Κόμμα συνδικάτου UGT, Κάρντιντο Μέντεζ.

Υπενθυμίζεταο ο κ. Θαπατέρο ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο μια σειρά μέτρων λιτότητας για το τρέχον έτος και το 2011 με στόχο τη μείωση του ισπανικού ελλείμματος που έχει ξεπεράσει το 11,2% του ΑΕΠ για το 2009.

Εκτός της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα παγώσουν ορισμένες συντάξεις, θα καταργηθεί το επίδομα γέννας κ.ά.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή