Europa League: Νικήτρια στον τελικό η Ατλέτικο

Με 2-1 κόντρα στην αγγλική Φούλαμ
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 00:15
UPD:01:35

A- A A+

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Europa League, νικώντας στον τελικό του Αμβούργου την Φούλαμ με 2-1 στην παράταση.

Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και χάρη στην προσωπικότητα των παικτών τους έφτασαν στην τελική επικράτηση κόντρα σε μια άριστα στημένη από τον προπονητή της, Ρόι Χόγκσον, ομάδα, αλλά με σαφώς λιγότερο ταλέντο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ατλέτικο ήταν ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος ως μόνιμος σκόρερ των Μαδριλένων τη φετινή σεζόν, πέτυχε απόψε και τα δυο γκολ της ομάδας του.

Το πρώτο στο 32' με κοντινό πλασέ μετά από σουτ του Αγκουέρο και το δεύτερο στο 116', πάλι μετά από ασίστ του ίδιου παίκτη. Στο 1-0, βέβαια, οι ¶γγλοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του 31χρονου επιθετικούς και από το ριπλέι φαίνεται να έχουν δίκιο.

Στην περίπτωση του 2-1, όμως, δεν μπορούν να έχουν κανέναν παράπονο. Αντίθετα, θα κοιτούν μάλλον με ζήλια την ενέργεια του Αγκουέρο να τρέξει να προλάβει τη μπάλα πάνω στη γραμμή, να προσποιηθεί και να τη βγάλει ακριβώς εκεί που ήθελε ο Φορλάν, για να τη βρει με εξωτερικό και να τη στείλει στα δίχτυα.

Πάντως η Φούλαμ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα σημείο που η Ατλέτικο φαινόταν να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε, αλλά έβγαλε και πνεύμα ομάδας που ξέρει να παλεύει.

Πέντε μόλις λεπτά μετά το τέρμα του Φορλάν σε φάση διαρκείας στα καρέ της Ατλέτικο ο Ντέιβις με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο μεταξύ των δυο αντιπάλων, όμως στην παράταση και όσο περνούσε η ώρα η Ατλέτικο κέρδιζε όλο και περισσότερο χώρο, γινόμενη πιο πιεστική. Η Φούλαμ φάνηκε να ελπίζει στα πέναλτι, προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει μπάλα, παρά να επιτεθεί. Τέσσερα, όμως, λεπτά πριν ακουστεί το σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή Νικόλα Ριτσόλι η οξύνοια των Αγκουέρο και Φορλάν την έστειλαν στο καναβάτσο.

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Περέα, ¶λβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρθία, Ρέγες (78' Σάλβιο), Σιμάο (68' Χουράδο), Αγκουέρο (119' Βαλέρα), Φορλάν

Φούλαμ (Ρόι Χόγκσον): Σβάρτσερ, Μπέιρντ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Ετούχου, Μέρφι (118' Γκρίνινγκ), Νταφ (84' Νέβλαντ), Ντέιβις, Γκέρα, Ζαμόρα (55' Ντέμπσεϊ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις