Σαμαράς: «Πρόκριση από τον όμιλο στο Μουντιάλ»

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 14:41

Ο διεθνής επιθετικός θεωρεί πως η πρόκριση από τον όμιλο είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος.

A- A A+

Ο Γιώργος Σαμαράς περιμένει με ανυπομονησία και ευθύνη την έναρξη του Μουντιάλ. Ο διεθνής επιθετικός θεωρεί πως η πρόκριση από τον όμιλο είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο «Down Town»:

Είμαστε ένα βήμα πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ. Εχεις άγχος;

Δεν θα το έλεγα. Είναι μόλις η 2η φορά που η εθνική παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα ύστερα από 16 χρόνια. Με διακατέχει ένα μοναδικό συναίσθημα ανυπομονησίας και ευθύνης.

Για την πορεία της εθνικής:

Οσον αφορά την πορεία της ομάδας, ο ρεαλιστικός στόχος είναι να κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες. Αν γίνει αυτό, πράγμα που θα σημαίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση, οτιδήποτε άλλο έρθει μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Για το με ποια θέση θα ήταν ικανοποιημένος:

Θεωρώ ότι η Αργεντινή δεν θα δυσκολευτεί να κατακτήσει τους εννέα βαθμούς. Αρα η πρόκριση από τον όμιλο θα με ικανοποιούσε απόλυτα σαν αποτέλεσμα.

Για το αν θυμάται κάτι από το Μουντιάλ του 1994:

Το γκολ του Μαραντόνα... Ημουν 9 χρονών τότε και μου έχουν μείνει τα αποτελέσματα και όχι λεπτομέρειες.

Για το αν η εθνική είναι ενωμένη κάπως πολλά ακούστηκαν:

Η καλύτερη απάντηση στους επικριτές έρχεται από τα αποτελέσματα. Η πρόκριση από μόνη της συνιστά την απάντηση στην κακόβουλη κριτική.

Για το ότι είχε δηλώσει ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην Σέλτικ:

Βασικά θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο εξωτερικό, αν μπορούσα δε να την κλείσω στη Σέλτικ, με την οποία έχω δεθεί και αρκετά, τόσο το καλύτερο. Αν και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κλείνεις πόρτες. Προτεραιότητα μου παραμένει να συνεχίσω και να τελειώσω την καριέρα μου εκτός Ελλάδας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις