Αλ. Τσίπρας: Συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης της πολιτικής ζωής

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 21:19
UPD:22:00
A- A A+

«Η Βουλή δεν μπορεί να μένει άφωνη στην συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης της πολιτικής ζωής από τιμητές-Μεσσίες του επιχειρηματικού κόσμου», τονίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Δασκαλόπουλος «έκανε μία πρωτοφανή επίθεση στα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια εξιδανικευμένη εικόνα του ιδιωτικού τομέα».

Σημειώνει δε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να μην του απαντήσει, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκε στην αιτιολόγηση της στάσης του κόμματός του στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τον μηχανισμό στήριξης.

Εμείς από την μεριά μας, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε αυτή η πρόκληση να μείνει αναπάντητη. Υπογρααμίζει μάλιστα ότι η χώρα έχει γνωρίσει στην σύγχρονη πολιτική της ιστορία πολλούς σωτήρες, δεν χρειάζεται άλλους, πόσο μάλλον αν προέρχονται από τον χώρο των «επιχειρήσεων».

Ζητά, τέλος, από τον πρόεδρο της Βουλής «να ορίσει άμεσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, μία συνεδρίαση, όπου θα εξετάσει όλα τα στοιχεία της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, τη διαπλοκή με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και την καθιέρωση θεσμών διαφάνειας και δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Η στοχοποίηση της πολιτικής ζωής από πανίσχυρα οικονομικά κέντρα πρέπει να σταματήσει τώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή