Πακιστάν: Μία σύλληψη για την βόμβα στην Times Square

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 07:09
A- A A+

Εναν ύποπτο που είχε διασυνδέσεις με Πακιστανό Ταλιμπάν συνέλαβαν οι πακιστανικές αρχές, ο οποίος πιστεύεται ότι βοήθησε τον άνδρα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατινάξει αυτοκίνητο με εκρηκτικά στην Times Square της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post».

Ο ύποπτος παρείχε στις αρχές στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, που έγινε την 1η Μαϊου, βρίσκεται η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι βοήθησε τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, τον Πακιστανο-Αμερικανό που κρατείται στις ΗΠΑ για την απόπειρα επίθεσης στην Times Square, να επισκεφθεί τις περιοχές των φυλάρχων στο Πακιστάν για να εκπαιδευτεί στην κατασκευή βομβών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αρχές εξετάζουν στοιχεία από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες επικοινωνίες για να βρουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις του Σαχζάντ και τους Ταλιμπάν του Πακιστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την ίδια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν το τελευταίο 24ωρο τρεις υπόπτους, στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή