H ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 07:30
UPD:12:23
A- A A+

* Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

* Λήγει σήμερα 14 Μαΐου η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr του σχεδίου υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά στις «Κατηγορίες παραβάσεων του νόμου 3054/2002 (ΦΕΚ 230Α’)-Ορια προστίμου ανά κατηγορία και άλλα σχετικά ζητήματα-Σφράγιση εγκαταστάσεων».

* Αρχίζει σήμερα στο ξενοδοχείο «Astir Palace» της Βουλιαγμένης το 21ο ετήσιο διήμερο συνέδριο της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με κεντρικό θέμα: «Μικροτάσεις-Μεγαποτελέσματα».

* Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «0-5. Γονείς & Παιδιά επενδύουν στο παρόν και στο μέλλον» στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) διοργανώνει σήμερα η Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ. Η ημερίδα αποτελεί μέρος της δωρεάς που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την παιδική κακοποίηση.

* Σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων η χειροτονίας του εψηφισμένου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κυρίλλου.

* Σήμερα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α' περιόδου 2010. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν και τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η έναρξη του Συνεδρίου «Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ημερίδα με θέμα: «Από την εκπαίδευση του οφέλους στην παιδεία του βάθους» διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

* Στις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του «Sailing Academy» όπου στεγάζεται ο Ναυτικός Ομιλος Ελληνικών Θαλασσών στον Μαραθώνα, το πρώτο test event των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Portaria» στο Πήλιο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, θα παραστεί στη συνεδρίαση των προέδρων και διευθυντών Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) με αποκλειστικό θέμα την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, στο πλαίσιο διημερίδας που διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ.

* Στις 11 π.μ. στη γωνία των οδών Μαιάνδρου και Κιλκισίου στο Ωραιόκαστρο η καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων (απομιμήσεις βιοτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων, CD αντιγράφων ήχου και εικόνας κ.λπ.) που κατέσχεσε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων η παρουσίαση του Γραφείου Γεωγραφικών Πληροφορικών Συστημάτων (GIS) και των δυνατοτήτων που παρέχει για την πυρασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή στο Φαράγγι της Σαμαριάς και στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 12:30 μ.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, Υγρός Στίβος-Επίδειξη Aqua Aerobi, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της φετινής 12ης Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.

* Στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα μιλήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» η έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί διακήρυξη και συμφωνίες.

* Στις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο «Avenue» μεγάλη για την υγιεινή διατροφή των παιδιών διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας.

* Στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα) συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 6 μ.μ έως τις 12 τα μεσάνυχτα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου) προβολή ταινιών στο πλαίσιο του TOP TO BOTTOM International Public Art Film Festival. To TOP TO BOTTOM είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται σε μορφές δημόσιας τέχνης.

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά), ανοιχτή συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με ομιλητές τον πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.

* Στις 7:14 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» ομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Επιχειρηματικό Φόρουμ.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» του Δήμου Αγίων Αναργύρων, η έναρξη του τριήμερου 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στη μνήμη της λαογράφου Ρούλας Μουζουράκη και του Κλαρινίστα Βασίλη Μπατζή.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η αναγόρευση του διεθνούς φήμης Ιταλού συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σιένα, Αντόνιο Ταμπούκι, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ως ελαχίστη αναγνώριση της προσφοράς του στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

* Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «Παράθυρο στον κόσμο» στην οποία θα λάβουν μέρος 37 σπουδαστές από 18 χώρες που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

* Στις 8 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εγκαινιάζονται οι εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» και «Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης».

* Στις 8:30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, θα εγκαινιάσει την έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας του Κωνσταντίνου Κουντούρη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφανου Αλμαλιώτη που αγιογράφησε την Αγία Τριάδα Πειραιά.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Αλεξ Μυλωνά-ΜΜΣΤ (Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Sculptural Narration/ Γλυπτικές Αφηγήσεις». Διάρκεια έως 31 Ιουλίου 2010, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική στις 17 Μαΐου 1821. Μετά από αρκετά χρόνια η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τραγούδια από όλο τον κόσμο.

* Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ.

* Στις 11 το βράδυ έως τις 6 αύριο το πρωΐ εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης κατεστραμμένου αρμού στον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας και Κατεχάκη (ρεύμα προς Αθήνα). Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο ισόπεδο μέρος του κόμβου και συγκεκριμένα στη συνέχεια του παράδρομου της Λεωφόρου Κηφισίας (Μαραθωνοδρόμων) στην αριστερή λωρίδα στα όρια του κόμβου της Λεωφόρου Κατεχάκη. Οι εργασίες γίνονται τμηματικά χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σάββατο 15 Μαΐου

* Διεθνής Ημέρα Οικογένειας η σημερινή.

* Ξεκινά σήμερα στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια, πάροδος Πειραιώς στο ύψος της ΕΛΑΙΣ) η διήμερο συνδιάσκεψη με θέμα: «Εκπαίδευση μέσα απ΄την Τέχνη».

* Στις 9:30 π.μ. στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στον Πολύγυρο εκδήλωση μνήμης εις ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία, του εορτασμού για την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική στις 17 Μαΐου 1821. Η εκδήλωση περιλαμβάνει λειτουργία-επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση πανηγυρικού από τον δήμαρχο Πολυγύρου, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων, θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου. Την εκδήλωση οργανώνει η Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.

* Στις 10 π.μ. στο Μουσείο Μπενάκη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Τούρκους δημοσιογράφους.

* Από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. ανοικτά θα είναι όλα τα οινοποιεία του Αιγαίου, μέλη της Ενωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Κρασιού, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

* Στις 11 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με θέμα: «Οικογένεια-Συνοχή-Αλληλεγγύη».

* Στις 11 π.μ. η ΕΤ-1 θα προβάλει στο πλαίσιο της εκπομπής «Ελληνες αεινάυτες» τις ευρωπαϊκές θέσεις για τη ναυτιλιακή πολιτική έως το 2018, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στις 20 Μαΐου, η οποία στην Αθήνα θα εορταστεί στις 21/5 λόγω της γενικής απεργίας.

* Στις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο «Avenue» μεγάλη για την υγιεινή διατροφή των παιδιών διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο εμπορικό κέντρο «Avenue» o δήμαρχος Γιώργος Πατούλης θα μιλήσει για την σημασία της σωστής παιδικής διατροφής, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.

* Στις 12:20 μ.μ. στο εστιατόριο «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη γεύμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της συζύγου του Αντας, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ.

* Στη 1:15 μ.μ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αίθουσα Κήπου, χαιρετισμός του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

* Στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗΚΕΠΑΜ) τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για το νερό, διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑΜ σε συνεργασία με το Τμήμα Φωτογραφίας του Πολιτιστικού ΙΕΚ υπό την αιγίδα του Δήμου Μίκρας.

* Στις 6 μ.μ έως τις 12 τα μεσάνυχτα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου) προβολή ταινιών στο πλαίσιο του TOP TO BOTTOM International Public Art Film Festival. To TOP TO BOTTOM είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ που επικεντρώνεται σε μορφές δημόσιας τέχνης.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» του Δήμου Αγίων Αναργύρων, η έναρξη του τριήμερου 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στη μνήμη της λαογράφου Ρούλας Μουζουράκη και του Κλαρινίστα Βασίλη Μπατζή.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου η ειδική νυχτερινή προβολή της ψηφιακής παράστασης: «Τα επτά θαύματα του κόσμου», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης κατά την είσοδο. Επίσης παρατείνεται έως τις 10:30 μ.μ. η λειτουργία των εκθέσεων: «Κοράλλια και κοχύλια» και «Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995» που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Κυριακή 16 Μαΐου

* Σε λειτουργία από σήμερα και για αύριο Δευτέρα 17/5 η νέα λεωφορειακή γραμμή «Χ15» του ΟΑΣΑ που θα συνδέσει τους σταθμούς του ΗΣΑΠ «Α. Πατήσια» και «Ειρήνη» λόγω έργων ανακαίνισης στις γραμμές του ηλεκτρικού.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Αγ. Λαύρας στη στάση «Αγ. Βαρβάρα» και το τέρμα της επί της Νερατζιωτίσσης απέναντι από την είσοδο του σταθμού «Ειρήνη».

Οι ενδιάμεσες στάσεις:

1. Με κατεύθυνση προς «Ειρήνη»: Λ. Ηρακλείου (Περισσός, Πευκάκια, Ν. Ιωνία και Αστέρια).

2. Με κατεύθυνση προς «Αττική»: Λ. Ηρακλείου (Αστέρια, ΟΤΕ, Πευκάκια, Περισσός).

Η συχνότητα των δρομολογίων της Χ15 θα είναι αντίστοιχη των δρομολογίων του ΗΣΑΠ.

* Σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννου.

* Ολοκληρώνονται σήμερα οι παραστάσεις του έργου «Με τα παιδιά της Πιάτσας» που παρουσιάζεται στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Οι ήρωες του Νίκου Τσιφόρου ζωντανεύουν στη Λαϊκή Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κι έρχονται πιο κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα απ’ την συνάντηση της καυστικής και απολαυστικής πένας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη με το θρυλικό κείμενο του Νίκου Τσιφόρου, στην παράσταση «Με τα παιδιά της Πιάτσας» που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης.

* Στις 8:30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. η εκδήλωση Street Events που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης.

* Από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. ανοικτά θα είναι όλα τα οινοποιεία του Αιγαίου, μέλη της Ενωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων Κρασιού, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση της ΔΑΚΜΕ-Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

* Στις 11 π.μ. στον κόμβο Λεωφόρων Μαραθώνος και Διονύσου στη Νέα Μάκρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Νέας Μάκρης.

* Στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αφιερωμένη στις μητέρες με ανάπηρο παιδί. Ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα προσφέρει στις μητέρες τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης για την μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία.

* Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης) τα εγκαίνια της καινούργιας Παιδικής Χαράς του Δήμου Ηλιούπολης.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) διάλεξη του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου με θέμα: «Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν στις διακοπές;». Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» του Δήμου Αγίων Αναργύρων, η έναρξη του τριήμερου 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στη μνήμη της λαογράφου Ρούλας Μουζουράκη και του Κλαρινίστα Βασίλη Μπατζή.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, συναυλία με τη Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πολυγύρου «Ο Αριστοτέλης», στο πλαίσιο του εορτασμού για την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική στις 17 Μαΐου 1821.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή