ΝΔ: Απουσία σχεδίου στη μεταναστευτική πολιτική

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 13:16
A- A A+

Για απουσία σχεδίου στη μεταναστευτική πολιτική κάνει λόγο ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Θεόδωρος Σολδάτος, με αφορμή την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ).

Ο κ. Σολδάτος συμφωνεί ότι η κρίσιμη οικονομική περίοδος επιβάλλει την κατάργηση οργανισμών, αλλά σημειώνει πως «επιβάλλεται άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, να εκπονήσει ο υπουργός και να θέσει στη δημοσιότητα ένα σοβαρό σχέδιο, από το οποίο να προκύπτει ποιος θα κληθεί να επιτελέσει τη σοβαρή εθνική και κοινωνική αποστολή, που αφορά τις παραμέτρους του μεταναστευτικού προβλήματος».

Ο γραμματέας της ΝΔ για τα θέματα μετανάστευσης υπογραμμίζει ακόμα ότι «η αόριστη αναφορά, για ανάληψη του έργου αυτού από τις "αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου", δεν πείθει κανέναν ότι υπάρχει σχέδιο υποκατάστασης στη λειτουργία και στην αποστολή του Ινστιτούτου από κάποιον άλλο φορέα, ο οποίος να διαθέτει σχετική τεχνογνωσία».

«Για μία ακόμη φορά, όπως και με τον πρόσφατο μεταναστευτικό νόμο, καθίσταται -από τις πρόχειρες και σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης- σαφές, ότι το κρίσιμο ζήτημα της ύπαρξης μίας σοβαρής εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, αντιμετωπίζεται ως ήσσονος σημασίας και σπουδαιότητας θέμα», καταλήγει ο κ. Σολδάτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή