Τα αυστριακά ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 17:58
A- A A+

«Ιστορική» χαρακτηρίζεται στα αυστριακά ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, και του Τούρκου ομολόγου του, οι οποίοι «αναζητούν δρόμους για περαιτέρω διεύρυνση και εξομάλυνση των σχέσεων των χωρών τους».

Στα σχετικά δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού αυστριακού Τύπου τονίζεται η πρόθεση Ελλάδας και Τουρκίας να μειώσουν στο μέλλον τους εξοπλισμούς και να εξαλείψουν τις διαφορές τους ως προς την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Γίνεται επίσης αναφορά στην πρόθεση μιας εντυπωσιακής εντατικοποίησης των επαφών τους και στη σημερινή ιδρυτική σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και τις μελλοντικές διμερείς συναντήσεις, άπαξ ετησίως των πρωθυπουργών των δύο χωρών και δύο φορές, των υπουργών Εξωτερικών.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Βιέννης «Κουρίρ» αφιερώνει το σημερινό της φύλλο στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τίτλο «Οταν χάνεται ο εχθρός», συνοδευόμενο από συνέντευξη του Εγκεμεν Μπαγκίς, με τίτλο «Η Τουρκία υποστηρίζει την περιφερειακή συνεργασία».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται διάφορα στατιστικά στοιχεία για τις δύο χώρες (έκταση, πληθυσμός, ΑΕΠ, χρέος, ανάπτυξη, ανεργία), ενώ γίνεται ιδιαίτερα ευρεία αναφορά στο θέμα των ελληνικών αμυντικών δαπανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή