Αλ. Παπαρήγα: Ετοιμάζεται η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίο του ¶ρεως
Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 12:34
UPD:15:33
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την υιοθέτηση των νέων οικονομικών μέτρων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του ¶ρεως.

«Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνον τρία, το πολύ τέσσερα, χρόνια», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα.

«Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν μια ζωή. Οι λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο μόνο για τους καπιταλιστές, για τα μονοπώλια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ η κυβέρνηση «προκειμένου να βγάλει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο της αναγωγής των αιτιών της κρίσης σε ζητήματα διαφθοράς, αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, ανηθικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές, κυρίως οι πιο βάρβαρες πρακτικές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, υποστήριξε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, ακόμα και την απλή διακήρυξη και υπεράσπιση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπολογίζει έναν παράγοντα, τη δυνατότητα ο λαός, και πριν απ΄όλα η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση».

Τα βέλη της έστρεψε η κ. Παπαρήγα και κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απαντά στο ερώτημα της διεξόδου στην ίδια ρότα με το ΠΑΣΟΚ. Κρατά αποστάσεις σε ζητήματα δήθεν τακτικής για να συντηρείται η δικομματική αντιπαράθεση και να συνεχίζεται η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσά τους. Γκρινιάζει για ορισμένα μέτρα, γιατί είναι αντικοινωνικά, με στόχο κυρίως να χειραγωγήσει προς όφελός της τη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, να εξαργυρώσει τις ευθύνες της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα λέει ότι θα σεβαστεί τις συμφωνίες του ΠΑΣΟΚ, γιατί η διακυβέρνηση έχει συνέχεια».

Για το ΛΑΟΣ τόνισε ότι «στο άθλιο πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται, κατά του εργαζόμενου λαού υπάρχουν και οι βοηθοί, οι δευτεροαγωνιστές, με κορυφαίο σήμερα βαστάζο το ΛΑΟΣ. Ένα κόμμα με διπλή γλώσσα απέναντι στο λαό, ένα κόμμα που στάζει δηλητήριο, όταν βλέπει το σπέρμα της χειραφέτησης του λαϊκού κινήματος, που αδίστακτα αλλάζει τα συνθήματα και την προπαγάνδα του ποντάροντας στην εκτροπή της λαϊκής συνείδησης. Αναδεικνύεται σε μέντορα της αντιΚΚΕ και αντιλαϊκής προβοκάτσιας, σε μέντορα του ρατσισμού και του εθνικισμού».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως υιοθετεί μια «σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς το λαό».

«Υπάρχει βεβαίως στο τραπέζι και μια άλλη, σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς τον λαό, η λεγόμενη "ενότητα της αριστεράς". Είναι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενός παράξενου μορφώματος, αλλά καθόλου ασυνήθιστου, πρόταση πολύγλωσση που φαινομενικά απευθύνεται παντού, ανάλογα με το είδος του ακροατηρίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή