Δ. Δρούτσας: Ξεκάθαρες οι ελληνικές θέσεις

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 18:38
A- A A+

«Οι ελληνικές θέσεις εκφράστηκαν όπως πάντα με ξεκάθαρο τρόπο σε όλες τις συνομιλίες από το Έλληνα Πρωθυπουργό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δρούτσας παραδέχθηκε ότι «Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές αντιλήψεις σε διάφορα θέματα. Αυτό είναι γεγονός. Αυτό είναι γνωστό», επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες και βασίζονται στην αρχή του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

«Η πολιτική που ασκούμε αποσκοπεί στο να δημιουργήσουμε την απαραίτητη αυτή ατμόσφαιρα και συγκυρία ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, να γίνουμε δύο καλοί γείτονες. Ελλάδα και Τουρκία μπορούν και οφείλουν να είναι καλοί γείτονες με σεβασμό, όπως είπα, στο διεθνές δίκαιο. Η πολιτική μας αποσκοπεί πάντα στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα, εκτίμησε πως «είχε ιδιαίτερη σημασία, τόσο συμβολική όσο και στην ουσία», καθώς συστάθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο αποτελεί, όπως είπε, και τη βάση, τα θεμέλια, για την περαιτέρω στενή συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και αμοιβαίου συμφέροντος.

Όπως εξήγησε ο κ. Δρούτσας, πρώτο απτό αποτέλεσμα ήταν η υπογραφή εικοσιμία Συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών μας, ιδιαίτερα στους τομείς οικονομικής και αναπτυξιακής συνεργασίας, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχή επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή