Γ. Καρατζαφέρης: Ακραίος λαϊκισμός η πρόταση Σαμαρά για μείωση των βουλευτών

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 12:57
A- A A+

Δριμεία κριτική κατά πάντων ασκεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FreeSunday.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι «λαϊκίζει», καταλογίζει πολιτικές αστοχίες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ υποστηρίζει πως η Αριστερά φέρει ευθύνη για τα επεισόδια στις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βάλλει και κατά του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) επειδή, όπως λέει, «καβάλησαν το καλάμι και πιστεύουν ότι οι πολιτικοί είναι υποτακτικοί ή μούτσοι τους». Καλεί μάλιστα «το κεφάλαιο να αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης της χώρας και όχι να θέλει να υποκαταστήσει τους πολιτικούς».

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει πως από το Δεκέμβριο ο ίδιος είχε μιλήσει για εξέταση του ενδεχομένου του ΔΝΤ «αλλά, ως δύο διαφορετικές επιλογές» και ο κ. Παπανδρέου «τις έκανε, με την πολιτική του, "ένα"». Εκτιμά δε ότι «θα στενάξουμε με πολύ ακριβό χρήμα».

Όπως υποστηρίζει, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία κατέθεσε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, «το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αρνητικό» Διευκρινίζει ότι -στη συνάντηση- ο πρωθυπουργός είπε «στην παρούσα φάση, χρειαζόμαστε οικουμενική συνεννόηση» και συμπεραίνει: «σε άλλη φάση; Η Ελλάδα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση».

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει «ακραίο λαϊκισμό» την πρόταση Σαμαρά για μείωση των βουλευτών. «Δεν θα στερήσουμε από τον Έλληνα, που ζει μακριά από το κέντρο, την επαφή με την πολιτική, που βρίσκει στο πρόσωπο του βουλευτή στο καφενείο.[...]. Προτιμώ μια Βουλή των "300" με 4.000 ευρώ, παρά μια Βουλή των "200" με 7.000 ευρώ», αναφέρει.

Αναφερόμενος σε κατά καιρούς δηλώσεις του, με τις οποίες στηλίτευσε μειοψηφίες, «που προκαλούν, ή υποκινούν, ταραχές», ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει πως πρόκειται για αντιεξουσιαστές, εκ των οποίων «άλλοι έχουν αφετηρία την Αριστερά και άλλοι τη Δεξιά. Αυτό που λέμε σήμερα Ακροαδεξιά, έχει ακροαριστερά χαρακτηριστικά. Αυτοί θέλουν μια γενικότερη αναταραχή, γιατί δεν πιστεύουν στην αστική δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή