Iσπανία: Να παραιτηθεί καλεί την κυβέρνηση ο Αθνάρ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 12:12

«Η παρούσα σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματα της Ισπανίας και να κάνει τα απαραίτητα βήματα. Μόνο μία νέα κυβέρνηση μπορεί να το κάνει αυτό. Όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

A- A A+

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ κάλεσε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση να παραιτηθεί μέσω επιστολής του στην εφημερίδα Financial Times, στην οποία υποστηρίζει ότι καμία κυβέρνηση της αριστεράς δεν έχει καταφέρει να βγάλει τη χώρα από οικονομική κρίση τα τελευταία 160 χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας, εν μέσω της χειρότερης ύφεσης των τελευταίων 50 ετών και φόβων για τις επιπτώσεις του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος.

«Η παρούσα σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματα της Ισπανίας και να κάνει τα απαραίτητα βήματα. Μόνο μία νέα κυβέρνηση μπορεί να το κάνει αυτό. Όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο», γράφει ο Αθνάρ.

Ο Αθνάρ, που ηγήθηκε της κυβέρνησης των συντηρητικών από το 1996 έως το 2004, απηύθυνε έκκληση για μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και για απελευθέρωση της αγοράς σε διάφορους τομείς ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες έδινε προβάδισμα εννέα μονάδων στη συντηρητική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή