Σαμαράς: Αναγκαία η συμμετοχή όλων στην εθνική συνεννόηση

Συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 13:56
UPD:16:22

Την άποψη ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει κατΆ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Την άποψη ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει κατΆ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Συμπλήρωσε ότι σε μία εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες, και είπε ότι αν και η ΝΔ έχει σημαντικές διαφορές με το ΚΚΕ, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα κόμματα, η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια».

Α. Σαμαράς: Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες

Α. Σαμαράς: Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ακόμα τη συνάντηση με την κ. Παπαρήγα χρήσιμη και εποικοδομητική.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «είχε την ευκαιρία να θέσει τις απόψεις του κόμματός της για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την ανησυχία της, προβλέποντας ότι θα ληφθούν και νέα πιο βαριά μέτρα.

Α. Παπαρήγα: Στοιχείο Δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση

Α. Παπαρήγα: Στοιχείο Δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση

Αναφερόμενη στο ζήτημα τον διαδηλώσεων, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η λαϊκή παρέμβαση αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία.

Είπε ακόμα ότι ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις θέσεις και όχι με αντιδημοκρατικά μέσα και συκοφαντίες. Γιατί οι συκοφαντίες, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι αντιδημοκρατικές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απεργία και τις διαδηλώσεις της προσεχούς Πέμπτης και το ενδεχόμενο να γίνει προβοκάτσια, απάντησε ότι «η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις κινητοποιήσεις» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους προβοκάτορες και να κλειστούμε στα σπίτια μας».

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε η κ. Παπαρήγα, «πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των διαδηλώσεων για να τις προφυλάξουν από κάθε μορφή προβοκάτσιας».

Ερωτηθείσα σχετικά με ευρήματα δημοσκοπήσεων, με βάση τα οποία αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι συστηματικά κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το μυαλό των ανθρώπων σε πολτό.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «τα λαϊκά στρώματα (πρέπει) να κινητοποιηθούν και να πάρουν θέση υπέρ της λαϊκής εξόδου από την κρίση και κατά των μεγάλων κομμάτων».

«Βεβαίως ζούμε και παραδοξότητες», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερθείς στις συναντήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αριστεράς με τον Αντώνη Σαμαρά, σήμερα και αύριο.

Χαρακτήρισε «πραγματικά παράδοξο» το γεγονός ότι τόσο η κα Παπαρήγα όσο και ο κ. Τσίπρας προτιμούν να συσκέπτονται με τον κ. Σαμαρά, ενώ αρνήθηκαν να προσέλθουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με συγκεκριμένη ατζέντα για τη διαφάνεια.

«Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας και θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της ΝΔ από τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Είπε ακόμη ότι εδώ φαίνεται η ευθύνη όλων μας και πώς αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών της χώρα μας.

«Ελπίζουμε ότι η Ρηγίλλης θα σταματήσει να ταΐζει το ΚΚΕ όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε το στήριζε οικονομικά, τώρα ηθικά», σχολίασε με αφορμή τη συνάντηση ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Απάντηση του ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ

«Αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ είναι ότι το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πλουτοκρατία και τις αντιπαλεύει είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ», σχολιάζει το ΚΚΕ σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τον κυβερνητικός εκπρόσωπο και τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ με αφορμή τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τον Αν. Σαμαρά.

«Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει ξανά το ψεύδος και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, με το συνεργάτη της ΛΑΟΣ, περί "ανίερων συμμαχιών" με τη ΝΔ, φανερώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει», συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή