Κ. Σημίτης: Θα προχωρήσουμε τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 16:54
A- A A+

«Η αποφασή μας είναι να προχωρήσουμε με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά την συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Συμέων Σαξκομπουργκότα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σήμερα, ολοκληρώσαμε την συζήτηση και συμφωνήσαμε ότι η συμμετοχή των τριών κρατών (Ρωσία - Βουλγαρία - Ελλάδα) θα είναι ίση και θα ανταποκρίνεται στους κανόνες μιας ίσης μεταχείρισης, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν όλες οι εμπορικές πλευρές του εγχειρήματος», πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

Αναφερόμενος στις προοπτικές ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε., ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας και πρότεινε ως χρόνο για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το 2007. Το θέμα, εξάλλου, συμμετοχής της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί, ανακοίνωσε ο κ. Σημίτης, στην Σύνοδο Κορυφής, στην Πράγα τον Σεπτέμβριο του 2003.

Στον τομέα των διμερών οικονομικών σχέσεων, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πολύ μεγάλεις επενδύσεις στην Βουλγαρία και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα αυτό.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, και στις δύο συμφωνίες που υπεγράφησαν για τις αεροπορικές μεταφορές και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ανακοίνωσε ότι η διασυνοριακή διάβαση Δράμα - Εξοχή - Γκόλτσε - Ντέλτσεφ θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο του 2004.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή