Απάντηση ΚΚΕ στα περί «ανίερων συμμαχιών» με τη Ν.Δ.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 16:57
A- A A+

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε το ΚΚΕ, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε σχετικά με τη μη προσέλευσή του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ είναι ότι το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πλουτοκρατία και τις αντιπαλεύει είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει ξανά το ψεύδος και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, με το συνεργάτη της ΛΑΟΣ, περί "ανίερων συμμαχιών" με τη ΝΔ, φανερώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ», συνεχίζει.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε χαρακτηρίσει «παραδοξότητα» το γεγονός ότι η κα Παπαρήγα όσο και ο κ. Τσίπρας προτιμούν να συσκέπτονται με τον κ. Σαμαρά, ενώ αρνήθηκαν να προσέλθουν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Ν.Δ. από τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είχε δηλώσει ο κ. Πεταλωτής.

Bολές κατά ΛΑΟΣ

Στο στόχαστρο του κομμουνιστικού κόμματος εξάλλου βρέθηκε και το ΛΑΟΣ, το οποίο κατηγόρησε για συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του εργατικού κινήματος.

«Το ΛΑΟΣ συνολικά με τη δράση και τον αντικομμουνισμό του, εκτός από τη φασίζουσα νοοτροπία του, αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι γίνεται όλο και πιο χρήσιμος και αναντικατάστατος συνεργάτης και βοηθός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο να λαμβάνει άγρια αντιλαϊκά μέτρα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή