ΗΠΑ: Πράκτορας του FBI επικεφαλής της ασφάλειας αεροδρομίων

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 06:44
A- A A+

Ειδικό στην αντιτρομοκρατία πράκτορα του FBI διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας που επιτηρεί την ασφάλεια των αεροδρομίων στη χώρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει τον Τζον Πιστόουλ αναπληρωτή υπουργό στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, υπεύθυνο της Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών (TSA)», τονίζεται στο προεδρικό ανακοινωθέν.

Ο Πιστόουλ, έως σήμερα αναπληρωτής διευθυντής του FBI είχε εργασθεί προηγουμένως στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ομοσπονδιακού αυτού οργάνου, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.

Πρόκειται για την τρίτη απόπειρα του Ομπάμα να βρει κάποιο όνομα για τη διοίκηση της TSA, μίας υπηρεσίας η οποία εβλήθη ιδιαίτερα μετά την αποτραπείσα απόπειρα εναντίον αμερικανικού αεροσκάφους τα Χριστούγεννα του 2009.

Πριν τον Πιστόουλ, ο Ομπάμα είχε διορίσει στις 8 Μαρτίου τον πρώην ειδικό στην αντικατασκοπεία Ρόμπερτ Χάρντινγκ, όμως ο διορισμός του δεν εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.

Αρχικά ο Ομπάμα επέλεξε τον Ερολ Σάουδερς, όμως αυτός τόνισε τον Ιανουάριο πως αποποιείται τη θέση αυτή, εξαιτίας της αντίθεσης των Ρεπουμπλικανών στον διορισμό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή