Διμερείς επαφές Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Ε.Ε.-ΛΑΚ της Μαδρίτης

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 12:38

A- A A+

Σειρά διμερών επαφών έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΛΑΚ), η οποία πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο εκθεσιακό κέντρο ΙFEMA.

Σήμερα διεξάγεται η σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-ΛΑΚ και αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου η σύνοδος Ε.Ε. - Κοινότητας ¶νδεων (CAN) και οι υποπεριφερειακές συναντήσεις Ε.Ε. - Κεντρικής Αμερικής. Προηγήθηκαν τη Δευτέρα οι υποπεριφερειακές συναντήσεις σε επίπεδο τρόικα της Ε.Ε., Ε.Ε. - CARIFORUM, Ε.Ε. - Χιλής και Ε.Ε. - MERCOSUR, καθώς και η προπαρασκευαστική συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε.- ΛΑΚ .

Η καταληκτική συνεδρίαση της 6ης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων Ε.Ε., Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 (τοπική ώρα) και στις 18:00 θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο των διμερών επαφών του ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, το Εκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα, το Περού κ.α., ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Μαδρίτη, παραχώρησε και συνέντευξη στην εφημερίδα «Εl Ρais».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή