Γενική απεργία την Πέμπτη

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 13:29
UPD:19/05/2010 11:47

Μαζικό «όχι» στις ρυθμίσεις που προωθεί το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να πουν την Πέμπτη εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

A- A A+

Μαζικό «όχι» στις ρυθμίσεις που προωθεί το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να πουν την Πέμπτη εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές την Πέμπτη θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι υπηρεσίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην απεργία θα πάρουν επίσης μέρος οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι δικηγόροι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ .

Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Προβλήματα όμως θα υπάρξουν και στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς σε 24ώρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό , τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα εκτελούνται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ.

Την Πέμπτη ματαιώνονται επίσης όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τροποποιήσεις δρομολογίων θα υπάρξουν και την Τετάρτη http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1817688 .

Σημειώνεται πως την Πέμπτη δεν θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της ΥΠΑ, οι οποίοι στις άγονες γραμμές εκτελούν καθήκοντα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ματαιώνονται πτήσεις της Olympic Air από και προς τα μικρά ελληνικά αεροδρόμια http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1818323 .

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

ΓΣΕΕ: Νέα απεργία κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού στη Βουλή

«Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης και προανήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση όταν το ν/σ πάει προς ψήφιση στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1817851 .

«Δηλώνουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο ψήφισης του στη Βουλή», είπε χαρακτηρσιτικά.

Κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο πλήττει με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο χαμηλοσυνταξιούχους και νέους και πως το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί με βαμπίρ και κανίβαλους.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από ΠΝΟ, ΟΤΟΕ , ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησής της «και ενημέρωση των εργαζομένων στις Τράπεζες και της κοινής γνώμης για το περιεχόμενο των επιθέσεων του ΔΝΤ της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Νέα απεργία για τις 30 Μαΐου έχει προγραμματίσει και η ΠΝΟ, αντιδρώντας τόσο στο νέο ασφαλιστικό όσο και στην πλήρη άρση του καμποτάζ.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τρίτη 25 Μαΐου η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση ακυρώνει και τις τελευταίες προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό, σε σχέση με τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή