Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 16:15
A- A A+

Την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2009 παρέδωσε στο πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Γ. Βέης, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Εξακολουθούμε να έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά λόγω του νέου νόμου που μας έχει αναθέσει καινούριες ευθύνες», είπε ο κ. Βέης και πρόσθεσε πως «ειδικά το θέμα των συμβάσεων και των συμβασιούχων, που πάντα ήταν ένα ‘‘ξέφραγο αμπέλι’’, έχει πλέον ενταχθεί νομοθετικά στις αρμοδιότητές μας».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε ακόμα ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες και αποφεύγονται καθυστερήσεις που πολλές φορές γίνονταν και εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι το ΑΣΕΠ έχει επιφορτισθεί πια με τα πρόσφατα νομοθετήματα, με ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά και περισσότερες ευθύνες. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς όπως είπε, διερωτώνται γιατί πολλές φορές αργοπορεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Εξέφρασε ακόμα τη στήριξη όλων των βουλευτών στο θεσμό «που πρέπει να διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του Δημοσίου στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή