Εναλλακτικές παραστάσεις στην Πειραματική σκηνή της Μονής Λαζαριστών

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 17:27

A- A A+

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του «Χώρος Δράσης», επιχειρεί να εδραιώσει μια νέα επικοινωνία ανάμεσα στον οργανισμό και τους νεαρούς καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν μια σειρά εναλλακτικών καλλιτεχνικών δρώμενων από τις 19 -25 Μαϊου, στην Πειραματική Σκηνής της Μονής Λαζαριστών.

Πιο αναλυτικά, στις 19/5 η ομάδα Die Wolke θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά «Drops», ένα σόλο διάρκειας 15 λεπτών που αναπτύσσει τη σχέση μεταξύ χορού και μουσικής, με επίκεντρο το υγρό στοιχείο (ώρα έναρξης: 19:00). Την ίδια μέρα στις 21:00, το θεατρικό σχήμα «Πρόβα τα μεσάνυχτα» θα ανεβάσει ένα πρωτότυπο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού με τίτλο «Γράφοντας και σκίζοντας»: τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν τον τρόπο συγγραφής ενός θεατρικού έργου από εννιά διαφορετικούς ανθρώπους με τελείως διαφορετικά βιώματα και προσλαμβάνουσες. Βήμα προς βήμα, θα δείξουν πώς από ένα απλό θέμα συζήτησης περνάμε στον αυτοσχεδιασμό και τέλος στη συγγραφή μιας σκηνής.

Την Πέμπτη, 20/5, στις 18:00, τα μέλη των «Le Cirque Petit» (Το μικρό Τσίρκο) θα παρουσιάσουν το έργο τους «Η συνάντηση», μια παράσταση που συνδυάζει τα ακροβατικά, τη μουσική, το χορό και τη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις. Την ίδια μέρα στις 21:00 η ομάδα «6daEXIt» θα ανεβάσει την περφόρμανς «VM Pidgin», μια πρωτότυπη οπτικοακουστική εξερεύνηση, με live visuals, ζωντανή ζωγραφική (action painting) και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Εικαστικό θα είναι και το παιχνίδι των «Part1», μιας ομάδας σχεδιαστών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψή τους με τίτλο «Λευκές μπάλες και άνθρωποι» που θα εμφανιστεί στις 21 Μαϊου, στις 17:00 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών περιλαμβάνει τρισδιάστατα παιχνίδια που προσκαλούν τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε ένα τοπίο μουσικής, παιχνιδιών και video images.

Το Σάββατος 22/5 η ομάδα σύγχρονου χορού «B+6», στις 21:00 θα παρουσιάσει τη νέα της παραγωγή «Lift-ing»: πέντε γυναίκες, πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Περιμένουν την αναχώρηση, όταν μια “μπάλα του bowling” τις πετάει σε άγνωστη χώρα. Στη συνέχεια, η κάθε μία θα ξετυλίξει την ιστορία της, καθώς θα συναντήσει καινούργιους ανθρώπους και καταστάσεις στην χώρα όπου βρέθηκε.

Στις 25/5, στις 19:00 σειρά έχουν οι επιδείξεις skateboard από την ομάδα Circa και οι φιγούρες δεξιοτεχνίας BMX, με συντονιστή τον Αλέξη Φλωράκη, γνωστό skater και συλλέκτη σανίδων skateboard.

Από τις 27-29/5 ανεβαίνει η παράσταση «Δεν αντέχω ¶λλο! Έρχονται συνέχεια!», το πρώτο θεατρικό έργο που γράφτηκε μέσω sms από ακροατές του 9,58FM της ΕΡΤ3. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και μια ομάδα νέων ηθοποιών θα ερμηνεύσουν επί σκηνής αυτό το πρωτότυπο θεατρικό πείραμα.

Προτεινόμενα για εσάς