Κ. Γείτονας: Εξόφθαλμες συκοφαντίες από τον Μ. Χριστοφοράκο

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 19:55
UPD:22:09
A- A A+

Για «εξόφθαλμες συκοφαντίες και αναλήθειες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία» έκανε λόγο ο βουλευτής και πρώην επικεφαλής του Οικονομικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Μιχάλη Χριστοφοράκου ότι δωροδόκησε τους ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων με στόχο την ευνοϊκή μεταχείριση της Siemens.

Καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής μίλησε επίσης για δολοπλοκία και κατασκευές του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens με στόχο να μπλέξει τα πολιτικά κόμματα, για να διασωθεί ο ίδιος από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

Από την αρχή ήταν ηλίου φαεινότερο ότι επρόκειτο για μεθόδευση με βάση την υπερασπιστική στρατηγική που είχε χαράξει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γείτονας.

Όπως είπε, συναντήθηκε με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens μία ή δύο φορές στη Βουλή - και όχι στο πολιτικό του γραφείο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Χριστοφοράκος - όταν ήταν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Προστασία του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με θέμα ακριβώς την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών.

Διέψευσε δε οποιαδήποτε σχέση ή οποιεσδήποτε επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο, σύμφωνα με όσα περιέχονται στο ημερολόγιό του: «Τις μεμονωμένες αναφορές κι εγώ προσπάθησα να τις εξηγήσω, αλλά δεν μπόρεσα», είπε.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου ότι «τα κόμματα στην Ελλάδα προσέφεραν ασπίδα προστασίας στην εταιρεία του εν είδει αντισυμβαλλομένου για τις χορηγίες που δίδονταν σε προεκλογικές περιόδους».

«Όσο ήμουν εγώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, δεν πήραμε λεφτά από τη Siemens, ούτε μπήκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του κόμματος», σημείωσε ο κ. Γείτονας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην επιτροπή κατέθεσε και ο Κώστας Σημαιοφορίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όταν ο τότε πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλή του ζήτησε να αναλάβει γενικός διευθυντής στο κόμμα εκείνος του απάντησε: «Ευθυνόφοβος δεν υπήρξα ποτέ, αλλά ότι θα αναλάβω την ευθύνη υπό έναν όρο: Δεν ήθελα να έχω καμία απολύτως σχέση με την οικονομική διαχείριση του κόμματος και τούτο γιατί δεν είχα ποτέ αγαθές σχέσεις με τα οικονομικά».

Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης, η μητρική εταιρεία Siemens θα αποστείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το ανακριτικό υλικό της ελεγκτικής εταιρείας Debevoise & Plimpton, καθώς και κατάλογο με τις καταχωρήσεις ονομάτων προσώπων που έλαβαν ως δώρα οικοσκευές από την εταιρεία.

Παράλληλα, η Siemens A.G. δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει την εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας Σίκατσεκ και Κουτσενρότερ.

Τέλος, ο κ. Βαλυράκης ανακοίνωσε ότι απέστειλε στον εισαγγελέα στοιχεία που προέκυψαν από το ανακριτικό έργο της επιτροπής και είναι επιβαρυντικά για τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νικόλαο Ζαγοριανό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή