Προς χωριστά πορίσματα για την υπόθεση Βατοπεδίου

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 18:17
UPD:20:53

Τη σύσταση προανακριτικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας προτείνει η ΝΔ.

A- A A+

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κοινού πορίσματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ΝΔ αναμένεται να προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η ΝΔ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητήσει να ελεγχεί ο κ. Παπακωνσταντίνου για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα, για την επιλογή του να ακυρώσει την απόφαση του προκατόχου του Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με την διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου, καθώς και για την αδράνειά του να διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους στη Μονή, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, προσανατολίζεται επίσης να προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε πρώην στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για τους κ.κ. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Κοντό και Μπασιάκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή