Νιγηρία: Διερευνάται η εμπλοκή τριών πρώην υπουργών στο σκάνδαλο της Siemens

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 23:16
A- A A+

Tην εμπλοκή προβεβλημένων Νιγηριανών, μεταξύ των οποίων τρεις πρωην υπουργοί, σε περίπτωση δωροδοκίας εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας Siemens διερευνά η Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων της νιγηριανής αστυνομίας.

Η εταιρεία στο τέλος του 2008 συμφώνησε να πληρώσει ποσό 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές και γερμανικές αρχές, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας, που δωροδοκούσαν με χιλιάδες δολάρια αξιωματούχους σε πολλά κράτη, από το 2001 έως το 2007. Μεταξύ των χωρών όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν είναι και η Νιγηρία.

«Η Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων κάλεσε τρεις πρώην υπουργούς για κατάθεση», οι οποίοι φέρονται να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Φέμι Μπαμπαφέμι.

Τα ονόματα των τριών πρώην υπουργών δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. «Η Επιτροπή θα φθάσει στις ρίζες του σκανδάλου και θα ασκήσει διώξεις εναντίον οποιουδήποτε βρεθεί ότι έχει λερώσει τα χέρια του», τόνισε ο Μπαμπαφέμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή