Στο Λίβανο ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 23:36
UPD:20/05/2010 03:39

Μετά την άφιξή του στη Βηρυτό, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάντ.

A- A A+

Στο Λίβανο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει σε μεγάλο οικονομικό φόρουμ, το οποίο διοργανώνει ο αραβικός σύνδεσμος.

Μετά την άφιξή του στη Βηρυτό, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάντ.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ, καθώς και σχετικά με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, με τον κ. Τζουμπλάντ να ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξή του στο πλαίσιο της Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συνάντηση με τον Αντνάν Κασάρ, υπουργό Επικρατείας και γνωστό τραπεζίτη στο Λίβανο, αλλά και με την κ. Λεϊλά Ελ Σαλέχ, αντιπρόεδρο του ιδρύματος Μπιλ Χαλάλ το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων.

Στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, να παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για την οικονομική κρίση και τους τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο ελληνικό επιχειρηματικό πλαίσιο, αλλά και στο περιβάλλον για ενδεχόμενες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, αναμένεται να μιλήσει για το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλίας για τα ευρωμεσογειακά θέματα, καθώς και να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα έχει ανοιχτά τα μάτια και κοιτάζει παντού, υπάρχει πολυμέρεια και θα στραφεί προς όλες τις πλευρές, όπως είναι οι τέσσερις χώρες που αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) αλλά και ο αραβικός κόσμος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή