Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 05:00
UPD:05:21
A- A A+

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οπότε τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις βορειότερες περιοχές και από το βράδυ στις υπόλοιπες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Λίγες πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις κορυφές των βουνών της Βόρειας και πιθανώς της Κεντρικής χώρας. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή