Φ. Πετσάλνικος: Να θεσπιστούν κανόνες στη χρήση των συχνοτήτων

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 17:24
A- A A+

Την ανάγκη θέσπισης κανόνων για την παραχώρηση των συχνοτήτων εκπομπής για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και την κινητή τηλεφωνία, με τρόπο ώστε η ελληνική πολιτεία να ωφελείται από τη χρήση του δημόσιου αυτού αγαθού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Αφού επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της ΕΕΤΤ σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες καλπάζουν και μάλιστα σε έναν πάρα πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της ψηφιακής τηλεόρασης, ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες στη χώρα μας για τη μετάβαση πλέον στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης και του ευρυζωνικού μερίσματος, όπως λέγεται.

Ο πρόεδρος της πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Όπως εξήγησε, αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι επιβάλλεται να μπει τάξη στις συχνότητες. Το δημόσιο αγαθό που είναι οι συχνότητες εκπομπής, για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και για την κινητή τηλεφωνία, θα πρέπει να παραχωρείται με τρόπο ώστε η ελληνική πολιτεία να ωφελείται από τη χρήση του, πρόσθεσε.

Σημείωσε μάλιστα πως στην ενημέρωση που είχε από την ΕΕΤΤ διαπίστωσε ότι ήδη σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει και η παραχώρηση των συχνοτήτων γίνεται με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος.

«Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν κανόνες. Σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομικά για τη χώρα μας πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε η χρήση αυτού του δημόσιου αγαθού να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το ελληνικό κράτος», υπογράμμισε.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Επιτροπή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της πολιτείας για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή