Βουλή: Αντιπαράθεση για το Βατοπέδιο

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 18:24
UPD:18:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η αδυναμία σύστασης ενός κοινού πορίσματος από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ των κομμάτων με αφορμή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την κωδικοποίηση νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «υπονόμευση των θεσμών», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές φαίνεται να οδηγούνται στην έκδοση πέντε διαφορετικών πορισμάτων.

«Πώς θα έρθει ένα από αυτά τα πορίσματα στην Εθνική Αντιπροσωπεία, για να προτείνει να συγκροτήσουμε τη λεγόμενη Προανακριτική Επιτροπή; Για να δουλέψει και αυτή έτσι; Με πέντε χωριστές γνώμες; Υπονομεύουμε τους Συνταγματικούς θεσμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «και η Προανακριτική Επιτροπή, αν συσταθεί, θα κάνει αρμοδιότητες ποινικού περιεχομένου με πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις; Βγάζουμε τα μάτια μας. Ο κόσμος θέλει δικαιοσύνη, δεν θέλει κομματικοκρατία. Και εν πάση περιπτώσει, αν αυτά γίνονται από τα κόμματα, ας γίνονται στα γραφεία των κομμάτων, όχι στη Εθνική Αντιπροσωπεία».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Λοβέρδος για τα 5 πορίσματα: Βγάζουμε τα μάτια μας

Α. Λοβέρδος για τα 5 πορίσματα: Βγάζουμε τα μάτια μας

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε για «παπαγαλάκια» και «παραμυθατζήδες, που διαρρέουν ανυπόστατες φήμες», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια «ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου για να ακυρωθεί η αντιπολιτευτική φωνή της ΝΔ».

«Το ότι συνεχίζουν ορισμένα κόμματα ρητορική αναντίστοιχη με την πλήρη αλλαγή του τοπίου της χώρας είναι ήδη υπονομευτικό στοιχείο της συνοχής του πολιτικού συστήματος και της τύχης των κομμάτων», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, συμπληρώνοντας: «Δεν θα μπορούσε να σταθεί η Βουλή αν δεν άνοιγε τις Εξεταστικές Επιτροπές για ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, ζητήματα διαχείρισης μείζονων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται, με καίρια ερωτηματικά, η πολιτική εξουσία και η δομή της κρατικής διοίκησης».

Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Παφίλη, να κάνει λόγο για «λεηλασία και πλιάτσικο της περιουσίας του ελληνικού λαού, που έγιναν όλα τα χρόνια διακυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων».

«Με τα πολλαπλά πορίσματα των Εξεταστικών το πολιτικό σύστημα μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο με υπαιτιότητα των δύο μεγάλων κομμάτων, που τρώνε μεταξύ τους τις σάρκες τους, ενώ το μάρμαρο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η αριστερά δεν θα γίνει συνυπεύθυνη. Δεν θα μοιραστούμε την ευθύνη σας.

Τα σκάνδαλα έγιναν γιατί φτιάξατε σύνταγμα και νομοθεσία που επιτρέπει να γίνουν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιουργούν το πλαίσιο για μη ευθύνη υπουργών», υπογράμμισε, τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή