Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 18:41

A- A A+

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίς προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται, οκτώ μήνες μετά το λουκέτο στην εταιρεία.

Οι πρώην εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιτροπή Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 στις 15.30 μμ. καθώς, όπως αναφέρουν, «μέχρι πρόσφατα η ΕΠΕΙΑ δήλωνε ότι είχε τη καλή διάθεση να μας πληρώσει τα οφειλόμενα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των πρώην εργαζομένων στην Ασπίς, παρά τις αρχικές καλές προθέσεις της ΕΠΕΙΑ «σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, πότε ότι δεν είχε αντίστοιχο αίτημα από τον επόπτη, πότε ζητούσε κάποιες διευκρινήσεις και διορθώσεις, πότε ότι το αίτημα δεν τους είχε εγκαίρως γνωστοποιηθεί, απέφευγε να πάρει την απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων μας. Η δε τελευταία της πρόφαση, της ενδεχόμενης δηλαδή πληρωμής των δεδουλευμένων από το ταμείο αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ, εντελώς αβάσιμη τόσο νομικά όσο, και κυρίως, ηθικά, κατέδειξε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΕΠΕΙΑ δια των συμβούλων του κ. Πέτσα, Βάσση και Παυλόπουλου απλώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας την απόφαση πληρωμής από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, αποσκοπώντας τελικά στη μη πληρωμή».

Οι πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν, όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και τον νομικό του σύμβουλο, και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Μωυσή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή