Α. Λοβέρδος: Τέλος στο πάρτι της προκλητικής συνταγογράφησης

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 19:10
UPD:19:11

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η προκλητική συνταγογράφηση, που είναι ένα αίτιο της αύξησης της δαπάνης», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας.

A- A A+

Στην απόφαση του «να εφαρμοστεί ο νόμος του 2006 και οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις του ΕΟΦ, για να μην συνταγογραφούν οι γιατροί μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία» έπεμεινε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την κωδικοποίηση νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η προκλητική συνταγογράφηση, που είναι ένα αίτιο της αύξησης της δαπάνης», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όποιος έχει την επιλογή να συνδράμει τις φαρμακευτικές εταιρίες σε αυτό το πάρτι και το όργιο της δαπάνης να πει καθαρά ότι αυτές οι πολιτικές είναι λάθος και να υποδείξει τις δικές του».

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σπέρνει αντιλαϊκούς ανέμους και θα θερίσει λαϊκές θύελλες».

Για «ένα πρώτο θετικό βήμα» έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπανδρέου, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, υπογράμμισε ότι «η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων παραμένει ζητούμενο».

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή