Επιφυλάξεις Στ. Καλαφάτη για τη συνάντηση Δ. Ρέππα - Cosco

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 20:14
UPD:21/05/2010 07:00
A- A A+

Επικριτικός προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων -σε ό,τι αφορά σε όσα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση του κ. Δ. Ρέππα με πρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρίας Cosco- εμφανίστηκε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Δ., κ. Στ. Καλαφάτης.

Όπως αναφέρει με δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης, «η Cosco- που ήρθε στην Ελλάδα ως επενδυτής, με προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣΟΚ- αντιμετωπίζεται, τώρα, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως “η λύση” για όλα τα προβλήματα».

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι επαναφέρει στην ατζέντα έργα και προγράμματα, που η Νέα Δημοκρατία δρομολόγησε, αφού αρχικά, είτε τα ακύρωσε, είτε πάγωσε τις σχετικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά δε στην υλοποίηση του Eμπορευματικού Kέντρου του Θριασίου, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι πρόκειται μεν για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που μπορεί να αποφέρει οφέλη, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστούν μια σειρά ζητημάτων όπως: το εξαιρετικά μεγάλο πρόγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, η συμβατότητα συγκεκριμένων όρων της διακήρυξης με την Κοινοτική Νομοθεσία, αλλά και ο τρόπος κατοχύρωσης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή