Τάντιτς: Η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 21:45
A- A A+

Τη διαβεβαίωση πως η χώρα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα έδωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον κ. Τάντιτς ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ο Σέρβος πρόεδρος άρχισε σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και είχε συνομιλίες με τον κ. Χριστόφια, που κάλυψαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το θέμα του Κοσόβου, καθώς και τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι ενημέρωσε το Σέρβο ομόλογο του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και εξέφρασε τη βούληση οι συνομιλίες να συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν με τον τέως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Επιπλέον, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας από το Κόσοβο. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το Διεθνές Δικαστήριο να λάβει για το θέμα αυτό, απόφαση που να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα του Κοσόβου αλλά και στις προσπάθειες της Σερβίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών υπεγράφη διμερής συμφωνία για τις κοινωνικές ασφαλίσεις και πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και των επιστημών.

Αργά το απόγευμα ο κ. Τάντιτς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή